Iedereen in mijn omgeving weet dat ik een groot fan ben van Jamie Oliver. Ik kan wel zeggen dat hij mij heeft geïnspireerd om te gaan koken en vooral te koken zonder pakjes en zakjes, op een gezonde manier. Dit boek was een van de eerste die ik kreeg en was gelijk verkocht en heb bijna alle gerechten wel een keer geprobeerd. Vandaag heb ik een heerlijke Bombay kip met bloemkool van Jamie gemaakt uit het boek “Super food voor elke dag”. De Bombay kip kruiden kun je ook kant en klaar kopen maar met dit recept weet je precies wat erin zit! Eet smakelijk!

4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool
  • 100 gr bruine rijst
  • bosje verse munt
  • 1 citroen 
  • 1 volle tl kurkuma
  • 6 el yoghurt 
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • 4 kippendijen
  • 1 tl zwarte mosterdzaad
  • 2 naan broden
  • 60 gr jonge bladspinazie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze voor 15 minuten in een stoompan of in een zeef boven de rijst die je gaat koken.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes, leg een paar blaadjes apart en doe de rest in de blender. Vervolgens voeg je 3 el yoghurt, scheutje water en de helft van de citroensap toe en laat je de blender zijn werk doen, totdat je een gladde saus overhoudt. Deze dressing doe je in een kommetje en zet je even weg in de koelkast.
  • We zijn nog niet klaar met de blender, want nu vul je deze met de rest van de yoghurt, citroensap, kerriepoeder, balsamicoazijn, kurkuma, gember en de knoflook. Wederom laat je de blender draaien totdat je een mooie gladde saus overhoudt.
  • Deze saus meng je met de kippendijen en leg ze in een ovenschaal samen met de bloemkool roosjes. Strooi er vervolgens de komijn- en mosterdzaad overheen en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
  • Haal de kip uit de oven en snij in mooie reepjes.
  • Leg een aantal spinazieblaadjes op het bord met daarop de bloemkool, rijst en de reepjes kip. Nu nog de dressing er overheen en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Voeg een rood pepertje toe aan de ovenschaal om wat meer pit mee te geven.

Bombay Kip
Bombay kip met bloemkool