Je kunt ontzettend variëren met stamppotten, neem bijvoorbeeld deze broccoli stamppot met zalm. De stamppot is binnen een mum van tijd klaar en de zalm schuif je in de tussentijd in de oven. Deze stamppot is extra lekker door de blokjes kaas en cashewnoten die we er aan toegevoegd hebben. De aardappelpuree kun je klaarmaken volgens een eerder recept wat we maakten. Een simpel maar o zo heerlijk gerecht tijdens deze koude dagen, wij houden ervan!

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Ingrediënten

  • ½ kg kruimige aardappelen
  • 350 gr broccoli
  • 80 ml melk
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 15 gr roomboter
  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 eieren
  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 80 gr belegen kaas
  • zout en peper

Instructies voor de broccoli stamppot met zalm

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Maak de aardappelpuree klaar volgens dit recept wat we eerder hebben geplaatst.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en de stronk in blokjes. Kook deze in een pan met water en wat zout beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  • Bestrooi de zalm met peper en zout en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif de schaal in de oven voor zo’n 12 minuten, afhankelijk van het formaat van de zalmfilets.
  • Doe de eieren in een pannetje met water en kook ze hard. Hak ondertussen de cashewnoten grof en snij de kaas in kleine blokjes.
  • Als de zalmfilets klaar zijn, haal je ze uit de oven en snij deze in stukjes.
  • Schep de broccoli, zalm, kaas en cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met wat zout en peper. Warm het geheel nog even door op laag vuur.
  • Pel de eieren en snij deze in partjes. Schep de stamppot op de borden en garneer met de partjes ei.

Ben je geen visliefhebber? Deze stamppot is ook lekker met een stukje vlees.