De feestdagen zijn weer voorbij en wat hebben we genoten van al het lekkers de laatste weken. De calorieën vlogen ons om de oren en we zijn nu wel weer toe aan wat gezonde recepten. Bijvoorbeeld deze courgette pasta kip pesto. De spaghetti hebben we vervangen voor courgette spaghetti. Lekker veel groenten, weinig koolhydraten en calorieën. Daar zijn we wel aan toe na al die dagen die in het teken stonden van eten. Voor de courgette pasta kun je een spiraalsnijder gebruiken, maar een dunschiller werkt ook. Je kunt de linten dan in dunne repen snijden. Bekijk ook ons eerdere recept voor de zelfgemaakte verse groene pesto. Enjoy dit super gezonde en simpele gerecht!

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

Ingrediënten

  • 2 courgettes 
  • 1 ui 
  • 300 gr kipfilet 
  • 250 gr cherrytomaatjes 
  • 20 gr pijnboompitten 
  • 2 el groene pesto 
  • 75 gr feta kaas 
  • olijfolie of zonnebloemolie 
  • zout en peper

Instructies voor de courgette pasta kip pesto

  • Snij de kipfilet in blokjes of reepjes en kruid deze met wat zout en peper en laat dit even intrekken. 
  • Was de courgettes en snij de uiteindes eraf. Draai vervolgens de courgettes door een spiraalsnijder, zodat je mooie lange slierten courgette spaghetti krijgt.  
  • Rooster in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Halveer de cherrytomaatjes en snipper de ui.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar. 
  • Neem een wokpan en fruit de ui glazig in wat olie, voeg daarna de courgette spaghetti toe en bak dit kort op middelhoog vuur. Hierna doe je de groene pesto en kipfilet erbij en meng alles nog even goed door elkaar voor een paar minuten.
  • Doe de courgette spaghetti op de borden en verdeel hierover de cherrytomaatjes. Verkruimel de feta kaas over het gerecht en maak af met de pijnboompitten.

Wil je het gerecht wat minder zout hebben, spoel de feta kaas dan even af met koud water.