Op zoek naar een verantwoord, maar ook lekker tussendoortje? Gezond bananenbrood is het antwoord! Dit recept is zonder toegevoegde suikers, de bananen zijn al zoet genoeg van zichzelf. De cake is niet alleen gezond, maar ook voedzaam door de bananen en havermout. Extra lekker met de stukjes hazelnoot die erin zitten en ook nog eens zo klaar. Zorg wel dat je bananen goed rijp zijn, deze zijn het meest geschikt voor dit recept. Het resultaat mag er zijn, hij is echt overheerlijk!

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 60 gr havermout
  • 40 gr speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr hazelnoten
  • 2 el honing
  • zout
  • boter of bakspray

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  • Vet een cakeblik in van 25cm in met een klein beetje boter of bakspray en bekleed deze met bakpapier.

  • Prak 3 bananen in een kom helemaal fijn. Doe hier de eieren, kaneel, honing en zout bij en meng dit goed door elkaar.

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Doe dit samen met de speltbloem en de bakpoeder bij het bananenmengsel en roer dit er voorzichtig doorheen tot een gladde massa.

  • Hak de hazelnoten in kleine stukjes en voeg dit toen aan het beslag.

  • Doe het beslag in de cakevorm. Snij de laatste banaan in de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar boven op het beslag en druk ietsje aan.

  • Zet de cake in de oven voor ongeveer 45 tot 50 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als er geen beslag aan de prikker zit, is het brood klaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Dit is echt een recept om samen met de kids te maken en daarom hebben we een milde curry gebruikt. Wil je de curry iets pittiger hebben, gebruik dan een pittigere rode curry, ook lekker voor volwassenen.