Kip uit braadzak, ook wel braadstomen genoemd, is een hele makkelijke en gezonde manier om je gerechten klaar te maken zonder pakjes en zakjes. Je vlees (of groente) wordt gaar gestoomd en daardoor lekker mals en zacht. Nadat je dit recept hebt geprobeerd wil je nooit meer de kant-en-klare braadstoom kruidenmixen uit de supermark die boordevol zout, suiker en E-nummers zitten.

4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 50 MINUTEN

Ingrediënten

  • 2 el goede olijfolie
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl cayenne peper (wees voorzichtig)
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl peper
  • 8-10 drumsticks
  • 1 braadzak met clip

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng alle kruiden en voeg de olijfolie toe, even goed doorroeren.
  • Doe de kip in de braadzak, voeg het kruidenmengsel toe en sluit de zak af. Vervolgens masseer je het kruidenmengsel goed in de kip.
  • Knip een heel klein hoekje van de zak af en leg deze in een ovenschaal. Vervolgens plaats je de ovenschaal op de onderste trede van de oven. De zak zal wat uitzetten, dus zorg ervoor dat deze de ruimte heeft.
  • Laat de kip 45 minuten in de oven staan.
  • Haal hierna de kip uit de oven, knip de zak open (pas op, is heet), haal de drumsticks eruit en gooi de zak weg.
  • Eventjes laten afkoelen en je kip uit braadzak zonder pakjes en zakjes is klaar om opgegeten te worden.

Vergeet de volgespoten drumsticks uit de supermarkt, maar neem kip van de poelier of slager, deze worden wél lekker mals in de zak.