Dit is echt een eenvoudig en bewezen recept, de klassieke coleslaw salade! Dit is een geweldig lekkere salade boordevol groenten voor bij het diner. Met slechts een paar ingrediënten zet je dit delicate bijgerecht snel en gemakkelijk op tafel. De dressing is op basis van zelfgemaakte mayonaise, suiker, citroen en mosterd. Laat de kant en klare coleslaw salade in de supermarkt dus maar staan! Deze salade is heerlijk bij onze Poolse kluski, zelfgemaakte gehaktballen of bij de BBQ.

4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

Ingrediënten

  • 1 witte kool (ongeveer een kilo)
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 tl suiker
  • 3/4 kopje zelfgemaakte  mayonaise
  • sap van één citroen
  • 1 mespuntje mosterd
  • zout en peper

Instructies voor de klassieke coleslaw

  • Haal de buitenste bladeren van de kool. Vervolgens kun je de kool dun fijnhakken met een mes of met een keukenmachine. Rasp de wortelen en snipper de ui heel fijn. Doe de groenten bij elkaar in een kom en zet dit even apart.
  • Neem een kommetje en doe hierin de mayonaise (zelfgemaakt natuurlijk), citroensap, suiker, mosterd, zout en peper en roer dit goed door tot een mooie dressing.
  • Doe de dressing bij de kool, wortelen en ui en meng alles goed door elkaar.
  • Bewaar de coleslaw salade het liefst in de koelkast voor ongeveer 1 tot 2 uur voordat je hem serveert. Dan smaakt de salade het lekkerst.

Eet smakelijk.

De suiker kun je eventueel vervangen voor een fijngesneden zoet appeltje