Toen wij op ons zelf gingen wonen kregen wij twee dingen mee van onze ouders. Een wasmachine en een basis kookboek: ‘Kook Ook’. Dat hadden die oudjes natuurlijk goed bedacht: jullie op jezelf wonen, maar dan ook lekker zelf wassen en koken.

Kook ook

Het kookboek “Kook ook” is het meest complete basiskookboek wat je maar kunt vinden. Alle basistechnieken en meer dan 1400 recepten zonder pakjes en zakjes, het is niet voor niets dat er meer dan 150.000 exemplaren van zijn verkocht. Het boek staat vol met informatie over kruiden, ingrediënten, wereldkeukens, keukentechnieken, apparatuur, keukengerei en heel veel (basis)recepten voorzien van veel illustraties en foto’s.

Basics

Met dit boek heb ik vooral geleerd hoe je de basics moet maken. Fatsoenlijke aardappel puree, dressings voor een heerlijke salade, bouillons, soepen, verse pesto en het bereiden van groentes bijvoorbeeld. En wat ik vooral erg handig vond was dat de basics meestal werden opgevolgd door een aanpassing of uitbreiding hierop. Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar voor dit basisboek koken.

Wat ons betreft echt een aanrader!!