Ovenschotels zijn zo makkelijk te maken, daar heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. Je ziet er genoeg van liggen in de supermarkt, maar onze ovenschotel is vele malen lekkerder en je staat echt niet langer in de keuken. De schaal ging bij ons thuis helemaal leeg! Terwijl de ovenschotel in de oven staat, kun je de keuken alvast opruimen en daarna heerlijk aan tafel, zodat je daarna op de bank kunt ploffen voor een avondje relaxen.

2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 125 gr gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr roomkaas met kruiden
  • geraspte kaas
  • 30 gr pijnboompitjes
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • peterselie
  • peper en zout

Instructies voor de ovenschotel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze even voor met een klein snufje zout voor ongeveer 10 minuten. Hierna snij je de aardappelen in blokjes.
  • In de tussentijd snij je de courgette en champignons in blokjes en snipper de ui.
  • Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie en voeg halverwege de ui toe en een geperst teentje knoflook. Fruit deze even mee. Hierna voeg je de courgette en champignons toe en bak deze kort mee. Voeg de roomkaas, chilipoeder en oregano toe en roer het geheel goed door elkaar en laat voor ongeveer 2 minuten pruttelen.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • Voeg nu de aardappelblokjes en de pijnboompitten bij het mengsel en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengel in een ingevette ovenschaal en top het af met wat geraspte kaas zoveel als je wilt. Zet de schaal in de oven voor zo’n 10 tot 15 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven, snij wat peterselie fijn en strooi dit over het gerecht. Eet smakelijk!

Een ovenschotel is een ideaal recept om de restjes uit de koelkast mee op te maken.

Ovenschotel aardappel, spekjes en groenten