Deze homemade pita broodjes zijn echt heerlijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Ze zijn vele malen lekkerder dan die je in de supermarkt kunt vinden en door de verse kruiden hebben ze extra smaak. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en heel zacht van binnen, wij willen niet anders meer! Je kunt er een lekker broodje shoarma mee maken of vullen met kip, falafel of kaas.

ca. 6 stuks

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN VOORBEREIDEN + 1 UUR RIJSTIJD + 7-9 MINUTEN OVENTIJD

Ingrediënten

  • 1 el droge gist (dit is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 225 ml warm water
  • 400 gr bloem + extra bloem om te bestuiven
  • 1,5 tl zout
  • verse Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn en tijm)
  • 1,5 el olijfolie

Instructies voor de pita broodjes

  • Doe de droge gist bij het warme water, roer dit goed door en laat dit enkele minuten staan.
  • Het deeg kun je maken met een keukenmachine met een deeghaak of gewoon met je handen. Wij hebben de keukenmachine gebruikt. Doe de bloem, olijfolie en het water met de gist in de kom van de keukenmachine en kneed dit in ongeveer 10-15 minuten tot een egaal deeg.
  • Snij ondertussen de verse kruiden fijn. Als het deeg klaar is, voeg je de kruiden en het zout toe en kneed dit nog even goed door.
  • Dek het deeg af en laat het deeg voor 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden met de bakplaat in de oven.
  • Als het deeg voldoende is gerezen, kneed je het kort nog even door en verdeel het in 6 gelijke stukken. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de stukken uit tot ronde broodjes van ca. ½ cm dik. Beide kanten moeten bedekt zijn met een beetje bloem.
  • Leg ze op wat bakpapier in de oven en bak de broodjes voor ongeveer 7-9 minuten lichtbruin. Blijf erbij, want de broodjes hebben maar heel kort nodig.

De pita broodjes kun je eventueel in wat vershoudfolie bewaren in de vriezer.