Het wordt weer kouder buiten, dus is het weer tijd voor stamppotten! Iedereen kent natuurlijk de bekende stamppotten zoals zuurkool, hutspot en boerenkool. Wij hebben voor jullie een andere variant: preistamppot met gerookte kip en roomkaas. Heerlijk romig en er zitten cashewnoten in verstopt. En uiteraard is dit gerecht weer makkelijk om te maken. Eet smakelijk!

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Ingrediënten

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 1 à 2 preien
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el olijfolie
  • 70 gr roomkaas met kruiden
  • 100 gr gerookte kip in reepjes
  • 50 ml melk
  • handje cashewnoten
  • handje rucola
  • 1/ tl chilipoeder
  • peper en zout

Instructies voor de preistamppot met gerookte kip

  • Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met een laagje water en een snufje zout gaar in zo’n 20 minuten. Stoom ze nog even droog op laag vuur.
  • Snij de prei in de lengte doormidden en spoel goed het zand eruit onder de kraan. Snij de prei in halve ringetjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Neem een koekenpan met wat olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hierna de prei toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de chilipoeder erbij en roer dit goed door de prei.
  • Verwarm de melk in een pannetje op een laag vuur, doe dit bij de aardappelen en stamp het geheel tot een mooie puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de cashewnoten grof. En voeg deze met het preimengsel, roomkaas en de kipreepjes aan de aardappelpuree toe. Meng alles goed door elkaar en warm nog even door. En breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Doe de stamppot op de borden en garneer met de rucola. Eet smakelijk!

De preistamppot is ook lekker met bijvoorbeeld hamreepjes.