Risotto is niet lastig om te maken. Je bent wel iets langer bezig dan gemiddeld, maar je zet wel een topper van een gerecht op tafel. Een heerlijk glas wijn erbij en genieten maar. De risotto is romig en extra lekker met de paddenstoelen en de spinazie. De kabeljauw maakt het helemaal af. Echt een gerecht tijdens deze donkere dagen. Er komen zeker nog andere risotto varianten op onze website!

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 40 MINUTEN

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 200 gr paddenstoelenmix (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 150 gr spinazie
  • ½ l paddenstoelenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 30 gr roomboter
  • 50 ml droge witte wijn
  • 40 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 2 stukjes kabeljauw
  • bloem
  • peterselie
  • peper en zout

Instructies voor de risotto met paddenstoelen en kabeljauw

  • Bak de paddenstoelen kort in een koekenpan en voeg hierbij de spinazie, totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat staan.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Neem een pan met een dikke bodem en doe hierin de helft van de roomboter. Fruit de knoflook en de ui. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze mee voor ongeveer 3 minuten, totdat deze glazig is .
  • Doe de witte wijn erbij en roer door tot het is opgenomen. Het moet heel zachtjes koken. Voeg een scheut bouillon erbij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen, ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten. Je kunt wat bouillon overhouden. Blijf de risotto proeven of deze beetgaar is.
  • Schep hierna de gebakken champignons en spinazie door de risotto en warm even door. Haal dan de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en de overgebleven roomboter toe. Roer dit door de risotto, zodat deze lekker romig wordt. Laat 3 minuten staan met de deksel op de pan.
  • Bak tijdens het maken van de risotto de kabeljauw. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout en haal de vis door de bloem, zodat het niet plakt in de pan en ze mooi bruin worden. Bak ze in een koekenpan in wat olie in 6-8 minuten goudbruin en keer ze halverwege om.
  • Voeg de pijnboompitten bij de risotto, roer het geheel nog even goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak een beetje peterselie fijn en doe de risotto op de borden. Leg de kabeljauw op de risotto en garneer met de peterselie.

Je kunt in plaats van de paddenstoelenmix ook gewone champignons gebruiken.