Deze rösti sterren zijn echt een perfect bijgerecht tijdens het Kerstdiner. Je kunt ze natuurlijk in elke vorm maken die je zelf wilt, maar deze sterren maken toch wel een feestje van je bord tijdens de feestdagen. Homemade zijn ze veel lekkerder dan de diepgevroren varianten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn en daarbij zijn ze heel eenvoudig om te maken. Ga jij ze ook maken?

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Ingrediënten

  • 5 kruimige aardappelen
  • 2 kleine eieren
  • 1 ui
  • 25 gr boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 knoflookteentje
  • zout en peper

Instructies voor de Rösti sterren

  • Schil en was de aardappelen. Rasp ze grof met de hand of in een keukenmachine. Doe de aardappelen in een theedoek en knijp het vocht eruit. Was de geraspte aardappelen hierna niet meer, want dan was je alle zetmeel eraf en blijft het niet goed meer plakken en vallen ze uit elkaar.
  • Rasp de ui, pers de knoflook en doe dit bij de aardappelen in een grote kom. Doe dan de eieren, de naaldjes van een paar takjes rozemarijn, een flinke snuf zout en wat peper erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Doe de boter en olijfolie in een koekenpan en laat heet worden. Neem een stervormpje en doe hier in wat van het aardappelmengsel en druk goed aan. Als na een paar minuten de onderkant mooi goudbruin is, kun je het vormpje verwijderen en draai je de ster om. Zo kun je de volgende ster maken. Ga zo door tot het mengsel helemaal op is. Laat de sterren uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze op een mooi bord. Je kunt ze ook van tevoren bereiden en voor het opdienen even opwarmen in de oven voor een paar minuten op 120 graden.

Voeg wat geraspte kaas toe aan het aardappelmengsel voor wat extra pit.