Hier houden wij nou van, een super makkelijk gerecht boordevol groenten, krieltjes en gemarineerde kip omhuld in ontbijtspek. Traybake, een volledige en voedzame maaltijd op de bakplaat uit de oven. Het is een kwestie van alle ingrediënten op een bakplaat leggen en de oven zijn werk laten doen, easy toch? Perfect voor als je een drukke dag hebt gehad en weinig tijd om te koken. Je kunt er eindeloos mee variëren, laat je fantasie de vrije loop.

4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 400 gr krieltjes (van de groenteboer)
  • 250 gr bloemkool
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 3 kipfilets in lange repen
  • plakjes ontbijtspek

Instructies voor de traybake

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. 
  • Snij in de tussentijd de bloemkool in kleine roosjes, de ui en de tomaten in partjes en zet dit even apart.
  • Meng de olijfolie met de tijm, oregano en paprikapoeder in een kommetje. Pers hierboven de 2 tenen knoflook en meng alles goed door elkaar. Marineer de kip en de aardappeltjes met dit kruidenmengsel.
  • Vervolgens stort je de aardappeltjes op een bakplaat met wat bakpapier en doe ze alvast voor 15 minuten de oven in, zodat ze kunnen voorgaren.
  • Wikkel ondertussen de gemarineerde kip in de plakjes ontbijtspek.
  • Na de 15 minuten kieper je alle groenten en de kip op de bakplaat bij de krieltjes. Hussel alles nog even goed door en doe de bakplaat weer in de oven en laat deze dan nog een minuut of 25 zijn werk doen.
  • In de tussentijd kun je alle vies gemaakte keukengerei in de vaatwasser doen, opruimen en de tafel dekken. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte Griekse tzatziki is een aanrader bij dit recept!

Traybake met groenten, krieltjes en kip