Dit is toch een plaatje? Deze zalmtartaar is een makkelijk en echt geweldig lekker voorgerecht voor tijdens het Kerstdiner. De tartaar bestaat uit een combinatie van verse en gerookte zalm. Haal verse zalm bij de lokale visboer, zo ben je verzekerd van goede kwaliteit. In de saus zit avocado verwerkt en de garnaaltjes bovenop maken het helemaal af. Je kunt dit gerecht van tevoren al maken en bewaren in de koelkast tot je aan tafel gaat, geen stress dus. Verras je gasten met dit heerlijke visgerechtje!

4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

Ingrediënten

  • 400 gr verse zalm
  • 200 gr gerookte zalm
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • kookring

Voor de avocadosaus:

  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse koriander
  • 15 ml olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Instructies voor de zalmtartaar

  • Allereerst maak je de dressing. Ontpit de avocado en doe deze in de keukenmachine of de blender. Voeg hierbij het sap van een halve citroen, Griekse yoghurt, teentje knoflook, olijfolie en de mosterd. Maal dit goed door elkaar tot een gladde saus. Voeg nu de koriander, peper en zout toe. Meng dit nog even goed door in de keukenmachine en zet het aan de kant.
  • Snij de verse zalm en de gerookte zalm in kleine blokjes. Je kunt het zo fijn snijden als je zelf wilt. Schil de komkommer, snij in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij deze nu ook in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
  • Doe alles in een kom met 1 el avocadosaus en meng alles goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Pak de borden en zet de kookring in het midden van een bord. Doe hierin de zalmtartaar en druk dit goed aan en verwijder de ring. Garneer met de avocadosaus en wat garnalen en het Kerstdiner kan beginnen! Merry Christmas!

Heb je geen kookring? Gebruik dan bijvoorbeeld een stuk aluminiumfolie waar je een ring van vouwt.