Bij een winactie van @24Kitchen was ik de gelukkige winnaar van het boek ‘7x Anders’ van Jamie Oliver. Om eerlijk te zijn, was ik alweer vergeten dat ik aan deze winactie had meegedaan en plotseling ontving ik dit boek op de deurmat. En wow, wat is dit een super inspirerend kookboek! Hij gebruikt in dit boek 18 bekende hoofdingrediënten waarmee je 7 verschillende makkelijke gerechten kunt maken, zoals bijvoorbeeld broccoli, gehakt en zalmfilet. Maak kennis met dit kookboek, want het is een aanrader met meer dan 120 gerechten voor iedere dag van de week. Ben je nieuwsgierig geworden? Het boek is hier te koop en echt de moeite waard. Wij hebben de zoete aardappel & kip tjaptjoi uit dit kookboek voor jullie gemaakt. Dit gerecht is simpel, snel om klaar te maken en ook nog eens heel smakelijk. 

2 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD: 25 MINUTEN

Ingrediënten

  • 250 gr zoete aardappel
  • 2 kippendijfilets
  • 150 gr basmatirijst (½ mok)
  • 2 limoenen
  • 2 el oestersaus
  • 1el zoete chilisaus
  • 160 gr babymais
  • 1 bosje lente ui
  • 100 ml water
  • zeezout en peper

Instructies voor de zoete aardappel & kip tjaptjoi

  • Boen de zoete aardappel schoon en snij deze in partjes van ongeveer 1 cm dik. Doe deze in een grote droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en rooster ze voor ongeveer 10 minuten. Keer ze regelmatig om tot ze zacht zijn geworden.
  • Snij intussen de kip in even grote reepjes, doe ze bij de zoete aardappel en bak ze voor 5 minuten mee.
  • Neem een kleine pan, doe hierin de ½ mok rijst met 1 mok heet water en een snuf zeezout en kook de rijst afgedekt op matig vuur of tot al het water is geabsorbeerd.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 limoen boven een kom, pers het sap erbij en roer de oestersaus, zoete chilisaus en 100 ml water erdoor. Halveer de babymais in de lengte en schep ze door de saus.
  • Snij de lente ui in stukjes van 3 cm en doe ze bij de zoete aardappel in de pan en bak ze 3 minuten mee. Giet de saus met de babymais erbij en laat het geheel 2 minuten goed inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer de tjaptjoi met de rijst en partjes limoen.

Ook lekker om reepjes omelet aan dit gerecht toe te voegen.

‘7x Anders’ – Jamie Oliver